Plannen

Planning

Vraag: Hoe krijg ik meer gedaan in een dag?

Antwoord: Timemanagement.

Oh, als timemanagement het antwoord is, dan moet dat mij toch ook lukken? Ik zie het je denken. En dat klopt natuurlijk ook. Hieronder een paar handige tips waar ik zelf heel veel aan heb gehad. 

Weekplanning

Om te beginnen is het zaak om een goede planning te maken. Verrassend he? Waar ‘t hem in zit is dat je echt alles in je planning opneemt. Dus ook het bellen van klanten, het schrijven van content, het bijwerken van financiële administratie. Hoe kun je de planning hetbeste opbouwen? Door clusters te maken. Deel je dagen in in blokken. In die blokken pak je werkzaamheden op die bij elkaar passen. Zo krijg je rust en regelmaat. Je bent niet meer hap-snap aan het werk. En iedere week kun je deze blokken weer terug laten komen. Je laat je dus leiden door je agenda en niet meer door de waan van de dag. Extra tip is om ook je sport in te plannen, dan is de kans dat je ook echt gaat vele malen groter. 

Alle afleidingen in de ban

Ik kan heel goed multitasken, jij ook? Althans dat dacht. Ik heb eens een test gedaan waaruit bleek dat multitasken juist heel veel tijd kost.Ik ging fouten maken, raakte erg vermoeid omdat ik aan zoveel moest denken. Kortom, het is dus beter om te focussen en alle taken af te ronden voordat je weer iets nieuws oppakt.

Alle stoorzenders die jou van je werk houden moeten zoveel mogelijk geëlimineerd worden. Om te beginnen: leg je mobiel buiten bereik als je echt niet gestoord wilt worden. Spreek dus met je klanten af wanneer je bereikbaar bent. Manage de verwachtingen. Stop met altijd bereikbaar zijn. Is toch echt niet nodig.

Laat de email binnen komen zonder piepjes. Dat geldt natuurlijk ook voor andere berichtjes enz. Wij zijn helemaal gewend aan het feit dat we altijd bereikbaar zijn. Maar als je echt je taken af wilt ronden is het nu tijd om paal en perk te stellen. Zorg voor een rustige werkplek waar je niet wordt afgeleid door huisgenoten, de was of iets anders. 

Plan een plandag

Wat ook super werkt is dat je op zondag je agenda alvast openslaat voor de aankomende week. Je ziet direct alle blokken / clusters die je hebt aangemaakt en je weet dus wat je kunt verwachten. Nu maak je een lijstje van alle extra taken die je graag gedaan wilt krijgen in die week, bijvoorbeeld boodschappen bestellen of iets dergelijks. Deze taken plan je ook in. Het grote voordeel hiervan is dat je op maandagochtend exact weet waar je mee start. Dit scheelt tijd. Heerlijk toch?

Maak een “profi” To Do List

Dit betekent dat je je to do list uitbreidt met een timeframe. Je stelt vooraf vast hoe lang je over een bepaalde taak mag doen. Als je start met de taak kijk je op de klok en dan weet je exact wanneer je de taak afgerond wilt hebben. Het klinkt misschien een beetje raar, maar als je goed onder druk kunt presteren is dit een echte aanrader! Bijkomend voordeel is dat je meteen inzichtelijk krijgt hoeveel tijd jouw werkzaamheden kosten. Misschien kom je er op deze manier achter dat je bepaalde werkzaamheden anders wilt doen of liever nog: kunt schrappen. Ook hier “Less is more!”

Clusteren

Dit puntje heb ik net ook al even aangetikt, maar ik wil je nog een tip geven. Wat ook perfect werkt is dat je eventuele afspraken buiten de deur zoveel mogelijk op dezelfde dagen plant. Voordeel hiervan is dat je op andere dagen alleen op je werkplek zit en dus echt dedicated en ongestoord  aan de slag kunt. Op je zogenoemde “kantoordagen” plan je dan natuurlijk ook tijd in voor het schrijven van content. Dan weet je zeker dat die nieuwsbrief eruit gaat en dat de social media posts geplaatst worden.

Vele handen maken licht werk

Toch nog steeds te druk? Je hebt je een prachtige planning in je agenda gemaakt, maar de werkdruk blijft? Heb je er al eens aan gedacht aan het uitbesteden van werkzaamheden?Je kunt ervoor kiezen om iemand in dienst te nemen, maar je kunt ook aan de slag met een Virtueel Professional (VP). Er zijn heel veel verschillende facetten waarvoor je iemand kunt inhuren. Om aan elkaar te wennen kun je al starten met het aanhaken van een VP vanaf 2 á 3 uur per week. Wil je je Online Marketing uitbesteden? Dan ben ik er voor jou! ik help je graag verder.

Klik hier om contact op te nemen.

Sluit Menu